Kami komitmen ka perusahaan ageung sareng sedeng. Léngkah maju!
Hebei Zhaofeng Lingkungan Perlindungan Téhnologi Co., Ltd.

Fiberglass winding technology-2

1. Kasalahan operasi
Tekanan suntikan cai tinggi sareng dampakna ageung, sareng pipa baja kaca moal tiasa kapangaruhan ku beban. Saatos dianggo, operator kaliru ngabalikkeun prosésna sareng nahan tekanan, sareng operasi henteu saimbang, anu bakal ngabalukarkeun kabocoran jalur pipa baja kaca.

2. Ukuran pencegahan
Numutkeun ka SY / T6267-1996 "Tekanan Pipa Fiberglass Tinggi", J / QH0789-2000 Konstruksi Pipa Gesper FRP sareng Spesifikasi Penerimaan. Harbin Star FRP Co., Ltd. "Parentah pikeun Instalasi Sistem Jalur Pipa Fiberglass Threaded", sareng ningali kana GB1350235-97 "Code for Construction and Acceptance of Industrial Metal Piping Engineering", pikeun nyegah cacat kualitas umum, nangkep pangwangunan masing-masing prosés, sareng mastikeun kualitas pangwangunan. Kusabab 6 alesan di luhur pikeun kabocoran, tindakan pencegahan diusulkeun (tingali Tabel 1).

3. Solusi
Saatos kabocoran garis pipa baja kaca lumangsung, tindakan kedah dilaksanakeun langsung pikeun nyegah polusi lingkungan. Metode pangwangunan anu paling épéktip nyaéta motong taper sareng nganggo adaptor waja pikeun nyambung. Prosés utami nyaéta ngagantung produksi → mendakan kabocoran → penggalian → limbah daur ulang → pamasangan benang dina situs → masang transfer baja → las → tés tekanan → pengisian lombang pipa → komisioning. Modeu sambungan pipa pipa konstruksi (tingali Gambar 1)

Catetan Pangwangunan:
(1) Sateuacan motong sareng ngadamel kerucut, numutkeun sarat pangwangunan sistem HSE, pita peringatan kedah ditarik di daérah tengah, sareng tanda peringatan kedah ditempatkeun nalika lebet kana bagian konstruksi. Saatos kabocoran kajantenan, sumber suntikan cai dipotong kanggo ngirangan tekanan dugi ka nol, sareng kokotor dipulut dina waktos saatos penggalian pikeun nyegah runtuhna lombang pipa sareng nganyenyeri jalma-jalma.
(2) Saatos ragaji pipa FRP, jangkungna angkat henteu kedah langkung ti 1m, sareng sudutna henteu kedah langkung ti 10 ℃. Nalika motong sareng ngadamel kerucut, aman sareng merenah pikeun didamel dina taneuh. Bédana maksimal langkung ti 2m (pipa dikubur jero 1m). Ngali dua sisi tina titik kabocoran. Sahenteuna 20m di luhur.
(3) Pamasangan benang dina situs
Prosés pamasangan benang dina situs: motong → motong taper → beungkeutan benang dina situs → pemanasan sareng pangubaran. Titik kabocoran motong langkung saé tibatan 0.3m. Pilih coét ratcheting anu cocog (pabrikan dilengkepan ku alat khusus). Kerucutna kedah bersih, henteu aya gajih, lebu, beueus, sareng perekat kedah dicampur rata. Plating tungtung dihijikeun pikeun ngusir gelembung hawa dina permukaan beungkeutan, teras balikeun ku panangan pikeun langkung pageuh. Waktos cures tina napel ditangtoskeun numutkeun suhu lingkunganana. Suhu ambén sareng waktos curing ditingalikeun dina Tabel 2.
Dina usum salju, suhu pangwangunanna handap, sareng waktos eureun suntikan cai moal tiasa ngaleuwihan 24 jam. Metode pemanasan listrik sareng curing listrik tiasa dianggo pikeun nyingkat waktos konstruksi. Numutkeun pangalaman pangwangunan sareng karakteristik perekat, épék pangobatan pangsaéna tiasa dihontal dina 3-4 jam, sareng total waktos shutdown konstruksi dikendalikeun dina waktos 8 jam. Pemanasan sabuk pemanasan listrik dikontrol dina 30-32 ℃, waktos na 3 jam, sareng waktos pendinginan nyaéta 0,5 jam. Kaperluan kakuatan tropis (tingali Tabel 3).
(4) Pasang gabungan konversi waja. Utas éksternal dina situs sareng benang internal konvérsi baja kedah bersih, sareng gajih panyegelan kedah diterapkeun merata. Teu aya torsi sareng rengkuh. Saatos ketang ku panangan, kencengkeun deui salami dua minggu deui. Upami aya torsi nganggo rengkuh, pencét Cetkeun tabel torsi rotasi perkiraan (tingali Tabel 4).
(5) Pagawé las kedah disahkeun. Salami prosés las, gabungan konversi waja kedah didinginkan, sareng suhuna henteu kedah langkung ti 40 ° C, upami kitu mah kéong kéong di tempat bakal kabakar sareng kabocoran bakal kajadian.
(6) Pipa ngeusian lombang. Dina 0,2m sakuriling pipa, éta 0,3m langkung luhur tibatan taneuh alami saatos diisi deui ku keusik atanapi lemah lembut.

4. Kasimpulan sareng saran
(1) Garis pipa baja kaca tekanan tinggi dianggo dina produksi sumur suntikan cai sareng bagian tina garis batang suntikan cai di Jianghan Oilfield, anu ngatasi korosi sareng perforasi pipa, ngirangan polusi, manjangan umur jasa tina pipa, sareng ngahémat investasi.
(2) Ngalangkungan palaksanaan, téknologi konstruksi pikeun saluran pipa baja kaca-tekanan tinggi bocor parantos distandarkeun, tingkat waktos suntikan cai parantos ningkat, produksi anu aman parantos dipastikeun, sareng pangwangunan peradaban parantos kahontal. Ti saprak 2005, rata-rata kabocoran parantos dilereskeun 47 kali, sareng kaluaran minyak atah taunan parantos ningkat langkung ti 80 ton.
(3) Ayeuna, pikeun garis pipa baja fiberglass tekanan-sedeng sareng tekanan tinggi (0,25 MPa ~ 2,50 MPa), pembuatan taper sareng sendi konversi waja dianggo pikeun ngalereskeun kabocoran, anu peryogi lami sareng henteu korosif. Kalayan kamajuan sains sareng téknologi, résin kakuatan tinggi, inisiator, agén penyembuhan, akselerator sareng bahan penguatan terus dihasilkeun. Pamakéan panganteur napel pikeun jalur pipa baja gentian kaca sedeng sareng tekanan tinggi peryogi panilitian salajengna.
Solusi pikeun masalah séri produk berkelok-kelok
Saatos produksi produk penggilingan FRP, bakal aya sababaraha masalah dina kualitas produk. Masalah-masalah ieu sacara efektif tiasa dileungitkeun sareng dihindari saatos analisis khusus bahan baku, bahan aditif, prosés sareng faktor-faktor sanés. Ieu di handap ngenalkeun masalah umum dina ngagulung produk-batal.

Jinis dasar kakosongan
1. Gelembung-gelembung aya dina jero serat serat, dibungkus ku serat serat, sareng dibentuk sapanjang arah bundel serat.
2. Kekosongan utamina nembongan dina liang antara lapisan sareng dimana résin akumulasi.

Analisis sabab celah
1. Bahan anu nguatkeun henteu sapinuhna impregnated ku résin matrix, sareng bagian tina hawa tetep dina bahan serat, anu dikurung ku résin padet di sakurilingna.
2. Masalah lem sorangan. Mimiti, lem dicampur sareng hawa nalika prosés persiapan, anu teu tiasa dileungitkeun sacara lengkep dina waktosna; salian ti éta, nalika lem diémpél sareng dipadet, molekul leutik dihasilkeun akibat réaksi kimia, sareng zat-zat molekular handap ieu henteu tiasa kabur dina waktosna.

Ukuran pikeun ngirangan sela
1. Bahan anu dipikaresep
Numutkeun ciri-ciri bahan baku, pilih bahan baku anu cocog sareng anu sanésna.
2. Nguatkeun impregnation
Impregnation mangrupikeun bagian penting tina prosés nyetak bahan komposit, sareng éta mangrupikeun konci pikeun prosés gelembung atanapi kakosongan. Ku alatan éta, impregnation kudu diperkuat pikeun ngirangan gelembung sareng ningkatkeun kualitas produk.
3. Campuran campuran
Sateuacan résin dianggo, inisiator, akselerator, agen crosslinking, bubuk bubuk, retardants seuneu, agén antistatik sareng pigmén bakal ditambihan. Nalika nambihan sareng pergaulan, seueur hawa bakal dibawa, sareng langkah-langkah kedah dilaksanakeun kanggo ngaleungitkeun éta.
4. Saluyukeun lem
Lemepan lem mangrupikeun prosés anu penting pikeun pabrik FRP / bahan komposit. Upami roving serat gelas henteu diréparasi ogé atanapi lemna henteu cekap, sutra bodas bakal dihasilkeun saatos ngalangkungan bak lem.
5. Produk digulung
Nalika benang sutra bodas luka dina kapang inti, fenomena ieu tiasa dileungitkeun ngan ku metode unsur rotasi kapang inti. Éta kedah dileungitkeun ku ngagulung gulungan pabrik. Ngagulung henteu ngan ukur saé kanggo dicelupkeun, tapi ogé tiasa ngajantenkeun produk kompak, sahingga kaleueusan lem ngalir ka atanapi jauh tina kurangna bagian, ngirangan kekosongan atanapi gelembung, ngajantenkeun produk langkung pas, langkung padet, sareng gaduh pagelaran anu langkung saé.
6. Ngurangan bridging

Anu disebat bridging ngarujuk kana fenomena anu benang lem produkna overhead, sareng fenomena ieu aya duanana dina tungtung sareng laras.
(1) Upami alat-alatna kasar di pabrik, goréng dina presisi, teu stabil dina operasi, benangna diatur ujug-ujug pageuh, tumpang tindih sareng dipisahkeun dumadakan, kabel biasa anu asli henteu tiasa direalisasikeun, sareng overhead serat gampang kajantenan. Dina waktos ayeuna, pangropéa sareng pamutahiran parangkat kedah dilaksanakeun dina waktosna.
(2) Lebar potongan benang anu saleresna kedah disaluyukeun janten sami atanapi caket kana lébar potongan benang anu dirancang.
(3) Ngadalikeun jumlah lem.
(4) Jumlah serat, pulas, viskositas résin sareng perlakuan permukaan serat sadayana ngagaduhan pangaruh anu tangtu dina overhead serat gulungan.
(5) Suhu ambient ogé ngagaduhan pangaruh anu tangtu dina overhead serat.

Pamariksaan sareng perbaikan produk tatu filamén
Pamariksaan produk komposit filamen-tatu
Pikeun produk komposit serat-tatu, umumna merhatoskeun pamariksaan ieu di handap.

1. Pamariksaan Panémbong

(1) Gelembung hawa: Diaméter gelembung maksimum anu diijinkeun dina permukaan lapisan tahan korosi nyaéta 5mm. Upami aya kirang ti 3 gelembung kalayan diaméterna henteu langkung ti 5mm per méter pasagi, éta moal tiasa dibenerkeun. Upami teu kitu, gelembung-gelembung kedah digoréng sareng didereskeun.
(2) retakan: Henteu aya retakan di luhur 0,5mm jero dina permukaan lapisan tahan korosi. Beungeut lapisan penguatan kedahna retakan kalayan jero 2 mm atanapi langkung.
(3) cekung sareng cekung (atanapi kerut): Beungeut lapisan tahan korosi kedah lemes sareng datar, sareng kandelna bagian cembung sareng cekung tina lapisan penguatan kedahna henteu langkung ti 20% tina ketebalanna.
(4) Pemutihan: Lapisan tahan korosi teu kedah gaduh pemutihan, sareng diaméter maksimum daérah pemutihan lapisan penguatan kedah henteu langkung ti 50mm.

2. Pamariksaan diménsi

Luyu sareng sarat gambar, ukuran produkna kedah dipariksa kalayan alat ukur kalayan akurasi sareng kisaran anu pas.

3. Pamariksaan gelar pangobatan sareng micropores pinding
(1) Pamariksaan di tempat
a) Teu aya perasaan caket nalika némpél dina permukaan produk komposit.
b) Celupkeun benang katun bersih nganggo acétone teras disimpen dina permukaan produk kanggo niténan naha benang katun parantos robih warna.
c) Naha sora anu dihasilkeun ku mencétan produk ku panangan anjeun atanapi koin samar atanapi garing?
Upami panangan karasa caket, benang katun tos robih, sareng sorana kabur, pameunteu permukaan produk dianggap henteu saé.
(2) Pamariksaan saderhana dudung tina bahan komposit furan
Candak sampel sareng beuleumkeun kana bikang anu ngandung sakedik acétone, tutup, sareng rendam salami 24 jam. Beungeut sampelna lemes sareng lengkep, sareng acétone henteu robih warna salaku tanda panyembuhan.
(3) Pamariksaan sareng tés gelar curing produk
Tés teu karasa Barcol digunakeun pikeun sacara teu langsung meunteun tingkat panyembuhan bahan komposit. Tés karasa Barcol dipaké. Modélna tiasa HBa-1 atanapi GYZJ934-1, sareng karasa Barcol anu diukur dianggo pikeun ngarobih darajat perkiraan curing. Teu karasa Barcol tina produk komposit tatu kalayan ngubaran idéal umumna 40-55. Gelar curing produk ogé tiasa diuji sacara akurat saluyu sareng peraturan anu aya hubunganana sareng GB2576-89.
(4) Deteksi micropores pinding
Upami diperlukeun, lapisan komposit kedah diconto sareng dipariksa ku detéktor listrik atanapi detektor mikro-liang.

4. Pamariksaan produk
Nguji sipat termal, fisik sareng mékanis produk numutkeun eusi tés anu diperyogikeun ku dokumén paréntah damel sareng standar tés anu diresepkeun pikeun nyayogikeun dasar pikeun ditampa produk.

5. Pamariksaan karuksakan
Upami diperlukeun, uji coba anu henteu merusak produk sapertos scanning ultrasonik, sinar-X, CT, pencitraan termal, jst. Diperyogikeun pikeun nganalisis sacara akurat sareng nangtoskeun cacat internal produk.

Analisis cacad produk, ukuran kontrol sareng perbaikan

1. Alesan utama permukaan caket produk komposit sapertos kieu:
a) Kalembaban dina hawa. Kusabab uap cai ngagaduhan pangaruh reureuh sareng ngahambat polimérisasi résin poliéster henteu jenuh sareng résin epoxy, éta bahkan tiasa nyababkeun caket permanén dina permukaan, sareng cacad sapertos sapertos henteu lengkep ngobati produk kanggo waktos anu lami. Ku alatan éta, perlu mastikeun yén produksi produk komposit dilaksanakeun nalika kalembaban relatif langkung handap tina 80%.
b) Teuing sakedik lilin parafin dina résin poliéster henteu jenuh atanapi lilin parafin henteu minuhan sarat, hasilna ngahambat oksigén dina hawa. Salian ti nambihan jumlah parafin anu pas, metode anu sanés (sapertos nambihan sélopana atanapi pilem poliéster) ogé tiasa dianggo pikeun ngasingkeun permukaan produk tina hawa.
c) Dosis agén curing sareng akselerator henteu nyumponan sarat, janten dosisna kedah dikawasa ketat numutkeun rumus anu ditangtoskeun dina dokumén téknis nalika nyiapkeun lem.
d) Pikeun résin poliéster henteu jenuh, teuing styrene nguap, ngahasilkeun monomer styrene anu teu cekap dina résin. Dina hiji sisi, résin henteu kedah dipanaskeun sateuacan gelasi. Di sisi anu sanésna, suhu lingkunganana henteu kedah luhur teuing (biasana 30 derajat Celsius pantes), sareng jumlah ventilasi henteu kedah ageung teuing.

2. Aya seueur teuing gelembung dina produk, sareng alesanna sapertos kieu:
a) Gelembung hawa henteu disetir sadayana. Unggal lapisan panyebaran sareng gulungan kedah digulung sababaraha kali ku roller, sareng roller kedah didamel janten jinis zigzag sirkular atanapi jinis alur bujur.
b) Viskositas résin ageung teuing, sareng gelembung hawa anu dibawa kana résin henteu tiasa diusir nalika diaduk atanapi disikat. Peryogi nambihan jumlah anu éncér. Éncér tina résin poliéster henteu jenuh nyaéta styrene; éncér tina résin epoxy tiasa étanol, aséton, toluene, xiléna sareng énérgi réaktif sanés anu sanés réaktif atanapi glikérol. Éncér résin furan sareng résin fenolik nyaéta étanol.

c) Pilihan anu henteu cocog pikeun bahan penguatan, jinis-jinis bahan penguatan anu dianggo kedah dipertimbangkeun deui.
d) prosés operasi henteu leres. Numutkeun tipena béda résin sareng bahan penguatan, metode prosés anu pas sapertos dicelupkeun, nyikat, sareng sudut ngagugulung kedah dipilih.

3. Alesan pikeun delaminasi produk sapertos kieu:
a) Lawon seratna henteu acan diubaran heula, atanapi pangubaranana henteu cekap.
b) Tegangan lawon henteu cekap dina prosés gulung, atanapi seueur teuing gelembung.
c) Jumlah résin henteu cekap atanapi viskositas teuing, sareng serat na henteu jenuh.
d) Formula na henteu masuk akal, hasilna teu hadé hubungan beungkeutan, atanapi gancangna ngubaran teuing gancang atanapi lambat teuing.
e) Salami post-curing, kaayaan prosésna henteu pantes (biasana heureuy termal prematur atanapi suhu anu luhur teuing).

Paduli delamination disababkeun ku alesan naon, delamination kudu dipiceun tuntas, sareng lapisan résin luar area cacad kedah digosok ku coét sudut atanapi mesin polishing kana rubak henteu kirang ti 5cm, teras dilebetkeun deui numutkeun sarat prosés. Lantai.
Henteu paduli cacat di luhur, tindakan anu saé kedah dilaksanakeun pikeun ngaleungitkeun aranjeunna sacara lengkep pikeun nyumponan sarat kualitas.
Produksi spésimen bahan komposit gulung has sareng uji kinerja

Bahan komposit biasana bahan anisotropika, sareng metode analisis desainna benten sareng bahan logam. Sipat anisotropika bahan komposit ngakibatkeun bédana antara metode uji kinerja bahan komposit sareng bahan logam. Pikeun matérial tradisional, désainer tiasa kéngingkeun data kinerja tina manual atanapi spésifikasi bahan anu disayogikeun ku pabrikan numutkeun matéri (atanapi mérek) nalika milih matéri. Bahan komposit henteu seueur bahan sabab éta struktur anu langkung pas. Performasina aya hubunganana sareng seueur faktor sapertos matrix résin, bahan penguatan, kaayaan prosés, waktos panyimpenan sareng lingkungan.
Penting pisan pikeun nguji kinerja bahan baku sateuacan ngararancang bahan komposit, tapi henteu tiasa disebatkeun yén data kinerja anu diperyogikeun pikeun desain dikuasai. Éta ngan ukur tiasa dianggap yén pilihan bahan baku parantos nempatkeun yayasan. Ayeuna, hasil prediksi tina metode micromekanika masih terbatas sareng ngan ukur tiasa diperkirakeun sacara kualitatif. Data performa anu diperyogikeun pikeun desain komponén komposit kedah diala ku tés performa dasar, anu penting pisan pikeun karya desain.
Pangujian kinerja bahan komposit mangrupikeun dasar pikeun pilihan matéri, évaluasi bahan penguatan, matrix résin, sipat antar muka, kaayaan prosés nyetak sareng tingkat téknologi manufaktur, ogé desain produk.

1. Pelat gabungan serat unidirectional
Sipat elastis tina komposit unidirectional dicirikeun ku sipat tarik sareng compressive 0 derajat, 90 derajat, sareng 45 derajat, sareng sipat antar muka antara serat sareng résin dicirikan ku tés geser bending sareng interlaminar. Dina raraga ngaevaluasi sipat matéri, numutkeun ka kabutuhan khusus standar nasional GB3354-82, GB3856-83, GB3356-82, GB3357-82, GB3355-82, produksi pelat bahan komposit serat unidirectional réngsé, sareng teras pelat bahan komposit serat diolah kana sababaraha Ukuran sareng kuantitas spésimen anu diperyogikeun ku metode tés.

1. Produksi pelat serat komposit unidirectional
Métode gulungan nyaéta nyieun serat anu ditarik tina creel ngalangkungan tensioner, alur lem, roller panduan benang, sareng nozel gulungan kawat dina gilirannana janten luka dina permukaan cet inti, sareng akhirna dikuatkeun sareng diwangun. Standar nasional nyatakeun yén ukuran témplatna 270mm X 270mm. Citakan na tiasa dicandak ngadamel dua piring lempeng (payuneun sareng tukang) dina hiji waktos, anu tiasa diolah pikeun manjang, komprési, béngkok, gunting antar-jama, sareng sajabana.


Pos waktos: Aug-12-2021