Kami komitmen ka perusahaan ageung sareng sedeng. Léngkah maju!
Hebei Zhaofeng Lingkungan Perlindungan Téhnologi Co., Ltd.

Karakteristik korosi ion klorida sapertos ieu

1. Pangaruh Cl- on korosi logam diwujudkeun dina dua aspék: salah sahijina nyaéta pikeun ngirangan kamungkinan ngawangun pilem pasifasi dina permukaan bahan atanapi ngagancangkeun karusakan pilem pasipasi, sahingga ngamajukeun korosi lokal; di sisi anu sanésna, éta ngirangan kaleyuran CO2 dina leyuran cai. , Sangkan ngagentos korosi bahanna.

news

Cl- ngagaduhan ciri radius ion alit, kamampuan nembus kuat, sareng adsorpsi kuat ku permukaan logam. Konsentrasi Cl- langkung luhur, langkung kuat konduktivitas larutan cai sareng handap résistansi éléktrolit. Gampangna pikeun Cl- pikeun ngahontal permukaan logam sareng ngagancangkeun prosés korosi lokal; ayana Cl- dina lingkungan asam bakal ngabentuk klorida dina permukaan logam Lapisan uyah, sareng ngagentos pilem FeCO3 ku sipat pelindung, hasilna tingkat korosi ngadu tinggi. Salami prosés korosi, Clˉ henteu ngan ukur akumulasi dina ngadu pit, tapi ogé akumulasi di daérah anu teu ngahasilkeun liang pitting. Ieu panginten mangrupikeun prosés awal pembentukan liang. Éta nunjukkeun yén struktur lapisan ganda éléktrik dina panganteur antara beusi matrix sareng pilem produk korosi gampang diutamakeun ku Clˉ, anu ngajantenkeun konsentrasi Clˉ dina interface ningkat. Di sababaraha daérah, Clˉ bakal akumulasi sareng ngawangun inti, ngarah kana pelarutan anodik gancang di daérah ieu. Ku cara kieu, matriks logam bakal dikorédaskeun ku cara ngagali jero, ngabentuk liang ngadu. Pembubaran logam anoda bakal ngagancangkeun difusi Clˉ ngaliwatan pilem produk korosi kana liang pit, sareng salajengna ningkatkeun konsentrasi Clˉ dina liang ngadu. Proses ieu kagolong kana Clˉ Mékanisme katalitik nyaéta nalika konsentrasi Clˉ ngaleuwihan nilai kritis anu tangtu, logam anoda bakal teras-terasan dina kaayaan anu diaktipkeun sareng moal dialihkeun. Ku alatan éta, dina katalisis Clˉ, ngadu ngadu bakal teras ngalegaan sareng jero. Sanaos eusi Na dina leyuranna kawilang tinggi, analisis spéktrum énergi pilem produk korosi henteu mendakan ayana unsur Na, nunjukkeun yén pilem produk korosi ngagaduhan peran anu tangtu dina difusi kation kana arah logam; sedengkeun anion relatif gampang nembus. Pilem produk langkung korosi ngahontal antar muka antara substrat sareng pilem. Ieu nunjukkeun yén pilem produk korosi gaduh seléktivitas ion, ngarah kana kanaékan konsentrasi anion dina antarbeungeut.

news2

2. Korosi tina stainless steel austenit ku ion klorida utamina nyababkeun korosi pitting.
Mékanisme: Ion klorida gampang diserep dina pilem pasifasi, nyemprotkeun atom oksigén, teras ngagabungkeun sareng kation dina pilem pasipasi pikeun ngabentuk klorida leyur. Hasilna, liang leutik dikorosi dina logam awak anu kakeunaan. Ngadu leutik ieu disebut inti pitting. Klorida ieu gampang dihidrolisiskeun, sahingga nilai PH tina larutan dina liang alit bakal turun, sareng larutanana bakal janten asam, ngaleyurkeun bagian tina pilem oksida, hasilna ion logam langkung. Dina urutan ka korosi nétral listrik dina liang, éksternal Cl-ion terus asup kana hawa. Migrasi internal, logam dina kakosongan teras dihidrolisiskeun. Dina siklus ieu, waja tahan karat austenit teras terus ngorosi langkung gancang sareng gancang, sareng berkembang nuju jero liang dugi ka dibentuk perforasi.

3. Cl- ngagaduhan pangaruh katalitik kana korosi celah. Nalika korosi dimimitian, beusi kaleungitan éléktron dina anoda. Kalayan kamajuan réaksi anu teras-terasan, beusi teras-terasan kaleungitan éléktron, jumlah ageung Fe2 akumulasi dina celah, sareng oksigén di luar celah henteu gampang dilebetkeun. Cl-mobile pisan asup kana jurang sareng ngawangun konsentrasi tinggi, FeCl2 anu konduktif pisan sareng Fe2, sareng FeCl2 dihidrolisis Generasi H ngabalukarkeun nilai pH dina celah turun janten 3 dugi 4, sahingga nguatkeun korosi.


Pos waktos: Aug-12-2021